Heropening Tavontuur

Heropening Tavontuur maandag 24 juni 2024!

Onze biowinkel Tavontuur in Gent opent weer haar deuren! Van harte welkom tijdens de heropening voor een hapje en een drankje op maandagmiddag van 13u-19u.

Na maanden van diverse werken zijn we nu gereed om weer te openen. In de winkel zul je bekende en nieuwe winkelmedewerkers gaan tegenkomen.

Wij danken al onze klanten voor hun enorme geduld en kijken er naar uit je weer terug te ontmoeten in de winkel.

Vanaf dinsdag 25 juni hanteren we weer onze gebruikelijke openingsuren: ma-za: 09u30-18u

Heropening Tavontuur maandag 24 juni 2024! Meer lezen »

Bioweek

Bioweek!

Van 1 tot 9 juni 2024 vindt de Bioweek plaats in heel België. Bedoeling is het bewustzijn rond bio te vergroten bij de consument door de voordelen van biologische voeding en productie te belichten. Daarbij wordt duidelijk dat kiezen voor bio synoniem staat voor kiezen voor meer duurzaamheid. De Bioweek is een gezamenlijk initiatief van de hele biosector. Alle acties en verhalen over bio vind je op www.allesoverbio.be.

De biosector richt in samenwerking met VLAM en zijn Waalse evenknie Apaq-W de Bioweek in van 1 tot 9 juni. Daarmee wordt de aandacht gericht op de talrijke biologische bedrijven in België en de voordelen van bioproducten. Bio, dat is lekker puur, goed voor het milieu, gezond genieten, vriendelijk voor dieren én 100% toekomst.
VLAM en Apaq-W voorzien een gelijkaardige mediacampagne om de Bioweek bekend te maken en de consument aan te sporen bio van dichtbij te gaan ontdekken in die periode.

(Info van: www.vlaanderen.be/vlam/press/bioweek-van-1-tot-9-juni-2024)

Bioweek! Meer lezen »

Week van de Korte Keten

Week van de Korte Keten

Van 18 tot 26 mei 2024 is het weer in heel Vlaanderen de week van de “Week van de Korte Keten”. Een mooi initiatief van de Vlaamse overheid om het belang van korte keten te promoten.

Een klein deel van onze Vlaamse landbouwproducten wordt in de korte keten verkocht. Het gaat om allerlei soorten producten: groenten, fruit, aardappelen, vlees, zuivel, eieren, bloemen en zelfs vis. Deze producten worden onder andere op de markt, rechtstreeks op de boerderij, via een voedselteam of groenteabonnement verkocht. Meer recent zijn er ook verkooppunten zoals automaten, CSA-boerderijen en buurderijen bijgekomen. Door de verscheidenheid aan verkooppunten vinden steeds meer Vlamingen hun weg naar de korte keten maar er is nog heel wat groei mogelijk. VLAM zet de troeven van korte keten in de kijker en informeert over de verschillende soorten verkooppunten. Op de website rechtvanbijdeboer.be kan de consument zoeken naar een verkooppunt in de korte keten in zijn buurt.

(Info van: www.vlaanderen.be/vlam/korte-keten)

Ken jij onze biopakketten al?

Week van de Korte Keten Meer lezen »

Week van de Kazen

Week van de Kaas

Van 8 tot 14 april ’24 is het in onze winkels “Week van de Kaas“. In de winkels hebben we een heerlijk aanbod aan kazen. We laten je graag proeven van kaasjes die je nog niet eerder kende.

Lokale initiatieven als het Hinkelspel brengen ons jongere kazen als Bellie en de kruidige Herbie,
een zachte roodschimmel met een volle smaak in de Pas de Rouge of een persoonlijke favoriet van me in de rijpere CabriOlait die zijn pittig kantje aan de geitenmelk dankt, zonder ook maar een beetje aan romigheid in te boeten.
Wenst u eerder een klassieker in een oerdegelijke bergkaas als Comté of Gruyère de Savoie,
een smeuïge brie of een zachte geitenkaas als een bouche of de pittige Florence?
Dat kan! Onze kaastogen zijn goed gevuld!
En soms, heel af en toe, willen we ons eens verwend voelen.
Lekker kaasje, maar mag dat dan ook nog eens liefdevol ingepakt worden in een kruidige mantel van veldbloemetjes?
Hebben we ook!

De week van de kaas duurt nog tot 14/04, tot die tijd bent u altijd in de winkel welkom om al dit lekkers te ervaren bij onze proevertjes.
Alsook te genieten van een mooie 10% korting op diverse kazen.

Week van de Kaas Meer lezen »

Renovatiewerken in Tavontuur

Renovatiewerken biowinkel Tavontuur

Onze biowinkel Tavontuur in Gent is tijdelijk gesloten vanwege renovatiewerken. Momenteel hebben we nog geen zicht op de datum van heropening, maar zodra we deze weten zullen we dit meedelen. We houden onze klanten zoveel mogelijk op de hoogte via deze website en op social media. Onze excuses voor het ongemak en graag tot ziens in onze vernieuwde winkel!

Renovatiewerken biowinkel Tavontuur Meer lezen »

Lekker Ann'ders

Lekker Ann’ders verkrijgbaar in biowinkel Latem

Sinds kort hebben we in onze biowinkel te Latem de ambachtelijke en biologische kant-en-klaar maaltijden gemaakt door Ann Vandenbroucke van Lekker Ann’ders.
De maaltijden zijn zowel vegetarische als met vlees. Ann gebruikt de seizoenen als leidraad om te experimenteren met kruiden, groenten en noten. Gezonde en gevarieerde maaltijden gebaseerd op de voedingsdriehoek en geïnspireerd door de wereldkeuken.

Je vindt de maaltijden in onze koeling. Geniet ervan!

Lekker Ann’ders verkrijgbaar in biowinkel Latem Meer lezen »

Scroll naar boven