Blije bloemen

Deze week start bioboerderij Blauw Kasteel met de verkoop van biologische bloemen. Hiermee biedt ze een alternatief voor al wie geen bloemen wil uit de vervuilende bloemenindustrie. De bloemen zijn te koop in Gent (biowinkel Tavontuur) en Horebeke (biowinkel Gastvrije Aarde).

Enkele jaren geleden voerde de organisatie Netwerk Bewust Verbruiken campagne voor “blije bloemen”. Dit zijn bloemen die geproduceerd worden met respect voor mens en milieu. De gangbare bloementeelt heeft immers een enorme impact op het milieu door het gebruik van energie, meststoffen en pesticiden. Bloemen uit het Zuiden worden dagelijks per vliegtuig overgevlogen en in onze contreien worden de meeste bloemen gekweekt in verwarmde serres. 

Blauw Kasteel: “Ondanks de grote interesse aan consumentenzijde zijn er amper plaatsen waar je effectief de zogenaamde blije bloemen kan kopen. Daarom gaan we nu zelf van start met de verkoop van biologische bloemen, die geproduceerd worden zonder chemische meststoffen en zonder pesticiden. Daarenboven kopen we de bloemen seizoensgebonden en zo lokaal mogelijk aan. De seizoensbloemen voor februari zijn tulpen en narcissen.”

Te koop in onze winkels!

Meer info over deze ecologische bloemen vind je op de website van Netwerk Bewust Verbruiken