OVER DE BIOPAKKETTEN

Elke dinsdag verdelen wij verse biologische groenten en fruit in de vorm van biopakket-abonnementen aan particulieren en bedrijven. Wij leveren in de regio Gent, Vlaamse Ardennen en via drie biowinkels, u geeft zelf aan bij welk afhaalpunt u uw pakket wilt komen afhalen. U hoeft enkel een eigen tas mee te brengen.

Groentepakketten
Biopakket

2

Kies gewenst
afhaalpunt

3

Haal uw
biopakket

Groentjes
Soorten biopakketten

WAAROM KIEST MEN
VOOR EEN BIOPAKKET-ABONNEMENT?

BIOLOGISCHE VOEDING
Mensen kiezen steeds vaker bewust voor natuurlijke voeding. Onze seizoensgebonden groenten en fruit worden op een biologische wijze geproduceerd, zonder chemische bestrijdingsmiddelen en chemische meststoffen. Doordat de groei van onze gewassen niet kunstmatig geforceerd wordt, bevatten ze meer voedingsstoffen, meer vezels en zijn ze rijker van smaak.

HET ABONNEMENT
Je engageren voor een biopakket-abonnement zorgt ervoor dat er vooraf betaald wordt voor een teeltperiode, dit geeft de boeren zekerheid van afzet en omdat het aantal schakels beperkt is, ontvangen de boeren een eerlijke prijs. Hierdoor is het ook gemakkelijker voor de boeren om een zaaischema op te zetten en te voorkomen dat er teveel geteeld moet worden. Wij vragen onze klanten de maandelijkse abonnementsbetalingen te laten geschieden via domiciliëring.

BEDRIJFSPAKKETJES
Ook bedrijven kunnen een abonnement aangaan om hun personeel wekelijks van vers fruit te voorzien op de werkvloer. Aan de hand van de personeelswensen kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen.

GEVARIEERD
Onze groente- en fruitpakketten zijn seizoensgebonden en we zorgen ervoor dat de inhoud van de biopakketten afwisselen. Af en toe kom je zelfs een groente tegen die je nooit gezien hebt: “een vergeten groente“.
In onze nieuwsbrief plaatsen we elke week een lekker recept die u kunt uitproberen op de groente of fruit uit het biopakket van de week. Geniet ervan!

Afhaaldepot

ELKE DINSDAG LEVEREN WE AAN ONDERSTAANDE  AFHAALPUNTEN

SCHELDEWINDEKE
Bioboerderij Blauw Kasteel
, Schaperstraat 2

GENT

Biowinkel Tavontuur, Burgstraat 137

SINT-MARTENS-LATEM
Biowinkel Latem, Maenhoutstraat 73

SINT-KORNELIS-HOREBEKE
Biowinkel Gastvrije Aarde, Koekoekstraat 17

BOTTELARE
Wereldwinkel, Dorpsstraat 2

VURSTE
OC Borgwal, Gentweg 22

EINE
Nestor de Tièrestraat 48

ELSEGEM
Kwadenbulk 42

RONSE
De Noordboom, Beekstraat 36

Zie hieronder de kaart met de aangeduide afhaaldepots om gemakkelijk te zien welk afhaaldepot het dichtst bij jou in de buurt aanwezig is.

Wil je ook afhaalpunt worden?
Als blijkt dat er eigenlijk niet heel dicht bij een afhaaldepot is voor jou, dan kun je overwegen zelf een afhaaldepot te worden. Dit betekent dat er in de toekomst ook andere mensen bij jou langskomen om hun pakket te halen. Neem vrijblijvend contact op met onze pakkettenservice voor meer informatie:
09 395 38 11 of pakketten@blauwkasteel.be

Afhalen met eigen tas

MINDER SCHAKELS,
GEEN VERPAKKINGEN,
MINDER OVERSCHOTTEN

DUURZAAMHEID EN MILIEU
Door de vermindering van schakels leggen de producten in het biopakket niet meer kilometers af dan nodig. Zo voorkomen we vervuilend transport doordat onze superverse biopakketten enkel in de directe omgeving geleverd worden.

GEEN VERPAKKINGSAFVAL
De groente en fruit wordt verdeeld in veilingkisten die weer door ons opgehaald worden en worden hergebruikt. Je mag dus je lievelingstas meebrengen om de groente/fruit mee naar huis te nemen. De uien en aardappelen zitten in een netje. Je mag deze zo meenemen of eruit halen en het netje bij ons achterlaten. Dan gebruiken wij deze opnieuw. Zo zorgen we samen voor veel minder afval.

GEEN OVERBODIGE OVERSCHOTTEN
Door de beter in te schatten afzet, voorkomen we dat we te veel moeten produceren. Hierdoor vermijden we dat er een overschot aan teeltgoed dat niet meer verdeeld raakt op de markt, onnodig op de composthoop terecht komt.

BIOLOGISCHE CERTIFICERING
Wij dragen met trots het Biogarantie label.
Biogarantie garandeert ecologische, sociale en economische duurzaamheid. Het label vraagt aandacht voor eerlijke prijzen, zorg voor water, energie, biodiversiteit, transport, verpakking en afval. Elk jaar worden we onderworpen aan de jaarlijkse controle door TÜV Nord Integra. De samenstelling van onze producten worden geanalyseerd, net als de etikettering en de verpakkingen. Bekijk hier onze certificaten.

Logo-Biogarantie

Blauwe kookpot met groente
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief...

NIEUWS VAN ONZE BIOBOERDERIJ EN BIOWINKELS  |  TIPS  |  PROMO’S  |  RECEPTEN

Biopakketten
Scroll naar boven